Berita Automotif suprima s manual

Published on August 25th, 2013 | by campromania

80

Lakaran grafik tombol gear manual 6-kelajuan Proton SUPRIMA S!

suprima s manual

Sahabat kita, Mamil telah emailkan kepada saya foto lakaran grafik tombol gear manual 6-kelajuan yang telah diambil dari buku manual Proton SUPRIMA S. Ini mengesahkan versi manual 6-kelajuan (Getrag) akan ditawarkan pada masa akan datang. Ada info mengatakan varian R3 akan menjadi yang pertama menggunakannya. Jadi kepada peminat transmisi manual, nantikan kemuculan varian ini nanti!

* Kedudukan gear undur Proton SUPRIMA S macam kereta Eropah, tolak ke depan, hehehe… :)


About the Author

Naluri pereka berjiwa otomotif, ungkapan yang sesuai untuk menggambarkan Mohd Izarul atau campromania yang merupakan pengasas funtasticko.net (dahulunya dikenali sebagai funtastickodesign.wordpress.com).



80 Responses to Lakaran grafik tombol gear manual 6-kelajuan Proton SUPRIMA S!

  1. Chor says:

    Untuk 6 speed manual x silap sy selalunya mmg gear reverse kedepan,cuma xtahu adakah kena angkat atau tekan sebelum engaged gear.

  2. Najelii says:

    Harap2 ada keluar Suprima-S SV versi 6 kelajuan manual turbo..
    Letak harga 66k.. (mimpi ja)

  3. campromania says:

    gayanya macam kena angkat, tapi tak tau la kan, hehehe

  4. pirlo says:

    yes. nak masuk gear reverse, kena angkat. shifting dia smoother berbanding current manual gearbox (saga, preve) :)
    gear manual dan turbo? sedappp.

  5. kam says:

    Rasanya mana yang layak dapat manual? Preve atau suprima? Haha

  6. Ninja Siam says:

    Navara punye reverse kene tekan kan…rasenye nye la..

  7. farghmee says:

    cm ada smthg kt tuil gear tu, yg berhadapan ngn power soket/airkon knobs.

  8. penpal_my says:

    dgn penggunaan gear manual, sedikit sebanyak FC akan lebih rendah berbanding CVT. Hari tu sempat bertanya kpd sorg engineer automotif, kenapa proton tak push CFE sehingga 240Nm. beliau berpendapat, proton terpaksa ambil kira kos, FC, kotak gear dan kemampuan enjin tu sendiri.

    tambahan lagi, beliau meminta jgn bandingkan enjin CFE dgn enjin ecoboost atau enjin prince yg boleh push sehingga 240Nm dan dalam masa yg sama mampu mengekalkan FC yg bagus. salah satu faktor ia menggunakan direct gasoline injection dan VVT. enjin CFE hanya ada VVT sahaja.

    • Fredo says:

      Betul tu bro, engine proton adalah at least 10 tahun ketinggalan berbanding engine German dan yg seangakatan dgnnya…
      kenapa begitu? sbb dia development engine memerlukan investment yg sgt tinggi dan memakan masa yg sgt lama…unless ada joint-venture… so ada dua masalah utama kat sini:
      1. volume utk justify investment yg besar tu
      2. syarikat yg maju mana yg nk partner ngn proton ni utk develop engine? ramai yg xmau sbb takot rosakkan brand depa..

      dgn engine skarang ni pun kalo dipadankn pada gearbox manual dah bole tahan best dah… yer btul, gearbox cvt tu ada limit utk torque.,,
      dgn manual, masuk piggyback macam E-Manage, then up boost….senang je nak up power utk enjin turbo ni..hehe

  9. lazyf says:

    Kalo x silap reverse gear Savvy manual pun kene angkat skit dan tolak ke depan

  10. sepul says:

    design tombol gear tu mcm kurang menarik la, suis tarik utk reverse mcm susah nak capai

    kete lain yg manual 6 kelajuan suis tu bentuk piring kt bawah tombol, jd senang nak tarik bila reverse, tgk lotus evora atau focus ST

    bagi saya design konsol gear manual tu pun boleh diperbaiki, cover kulit tu boleh kecikkan sikit, letak lining krom mcm kete VW scirocco manual

    • Scooby says:

      dah try dah hari tuh, xde masalah sbb kereta2 Europe pon design mcm ni agak comfy jugak rasa dia..

    • panadoll says:

      bro x semestinya design suis kena berbentuk piring..ambil contoh gear manual hyundai 6 speed, suis untuk reverse boleh ditekan menggunakan jari telunjuk..dan spt dlm gambar itu saya merasakan proton menggunakan teknik yg sama spt hyundai..

  11. Ztronik says:

    Knape Proton still pakai ‘bungkus’ kaki gear manual jenis dlu2 jugak..adoii laa semak la.. :)

  12. samsulnazri says:

    dah penat dah guna manual, 10 tahun dah guna manual

    • Scooby says:

      6MT ni sbb nak isi demand kat UK, diorg xnak cvt/auto pe barang xbest lgpon diorg xde jammed mcm kat Malaysia. Kat UK banyak loyal customer Proton tp tunggu apa next product Proton nak keluar xde kua2 pon mcm pungguk rindukan bulan. So jawapannya 6MT ni mmg sesuai utk org UK yang dahagakan gear manual.

      • takin says:

        setuju..
        kat uk mmg ada peminat proton..sampai satu family ada 2 kete proton..
        yg laris org ckp gen2..
        manual version of suprima s ni mmg boleh lonjakkan keuntungan proton dah perkukuhkan brand proton di pasaran uk..

  13. awak says:

    manual,,,, self governed power and rpm.

  14. narakka says:

    harap2 gear knob dia ada backlight.mcm volvo v40.

    • ajark says:

      aku rs xde.jgn letak harapan tinggi sgt.wlaupn xmustahil tp realitinya proton perlu letak harga yg berdaya saing.ni masalahnye pd proton.rakyat msia ni klu krete proton je sume nk murah..so proton mst kne amik kira jgk faktor ni.nk wat tombol mcm tu mgkin akn naikkn kos.
      off topic
      pasal kualiti..ak rs ble proton wat kaedah tuka sebijik krete kalau ade problem kot br org pcaya blk kt proton.mmg ssh klu nk kembalikan kepercayaan org.n proton perlu agresif memperkenalkan design language yg cun.dh byk pengeluar yg gne teknik design langguage sebagai trademark jenama.tambah2 bahagian depan.proton xcukup sekadar guna “proton wing” tu.identiti tu msih blm cukup umphh.pengeluar lain masih boleh letak sebatang besi crome melintang mcm proton wing tu.cnth mcm honda civic.seolah2 identiti tu mudah dtiru.tp klu wat bentuk grill mcm kia,bmw,merc,mazda lebih menarik.proton dh ade design grill tu(bentuk bahagian bwh wau bulan/pangkal sarung keris.mula dari model grill gen2 persona,neo,preve,suprima) tp masih perlu di “touch up” agar lebih menonjol dan menarik.contoh mungkin bentuk tu gne line crome.agr nmpk menonjol bentuk pangkal sarung keris/wau bulan tu.. sy agak cemburu dgn kia.grill kia tu dkenali dgn tiger nose & mmg cantik.kalaulah designer proton dpt fkrkn idea tiger nose tu dlu kn bagus.br la padan dgn proton yg logonye ade kepala rimau.dan terbaru mazda.model mazda yg lama grill die bentuk senyum.tp kurg menarik pada sy.sehinggalh model2 terbaru skrg..grill senyum die lebih mengancam setelah dubah suai.masih identiti senyum@huruf M mungkin.

      • s1l3n7x says:

        yang tukar sebiji kereta tu kurang sesuai lah bro..satu keje lg tambah nak siap kan geran paper bagai nak tukar sebiji kereta semata2 problem yang hanya boleh solve dengan tukar barang yg bermasalah..pasal trademark tu saya pon setuju jugak..

        • ajark says:

          yg tuka sebijik krete tu perli sj bro..ayt tu ckp klu dpt tuka sebijik baru terus kot baru rakyat msia ni nk sokong proton blk.. :-)

  15. awak says:

    if this cfe wiith 6 speed, plonked in satria neo, thats will be a big WOW.

  16. imran says:

    CFE manual ni ditarget bila launch tak tahu lagi?

    terbaek dah nie.. hope ada varian juga untuk exora bold premium manual.

  17. Faizah Lee says:

    saya suka!

  18. Faizah Lee says:

    saya hope the price is reasonable. please ya proton.

  19. Empire says:

    Letak enjin Suprima S kat Satria Neo. Manual. 155Bhp
    Letak harga RM95k.

    Korang rase berbaloi tak?

    • photic says:

      tak berbaloilah dgn harga tu.

      • awak says:

        malaysian love SV concept and love to custom their car.
        so in order to hit the target, proton should go this way.
        SV sports car is the way to go.
        should tackle the general public which they can make volume.

        • Ztronik says:

          aku rse Proton jgn letak takegt besar pd segmen tu. niche area cmtu rugi. target keta family bg berjaya dlu. Exora mau perkemas lg. Sedan Persona tu out dated.. kena tukar cpt. basi dh.

  20. azrai says:

    1. Sebelum ni kita ada dengar mengenai liberisasi sektor automotif menjelang 2016, dan usaha Proton dalam Suprima S ni memberi saya yang Proton cukup bersedia hadapi liberisasi ini.

    2. Proton telah beri 6 airbag, ESC (traction control) dan hill assist untuk Suprima yang mana kereta pada kelas yang sama dengan harga yang lebih tinggi pun tak ada.

    3. Walaupun dah lengkap dengan semua safety feature ni, harga Proton ni amat kompetitif.

    4. VIOS dari kelas B adalah dalam bracket harga yang sama, tetapi hanya ada 2 airbag dan penarafan NCAP berapa bintang, sedangkan Suprima S 5 bintang.

    5. Maknaya Proton telah mulakan langkah bersedia hadapi non tariff barrier menjelang liberisasi seperti yang dilakukan oleh Amerika Syarikat. Sebagaimana kita tahu, di AS tiada cukai yang tinggi ke atas kereta namun kerajaan menetapkan non tariff/selain cukai sperti mesti ada 6 airbag, mesti ada ABS, mesti NCAP 4 bintang untuk sekat import kereta kualiti rendah dari negara luar memandangkan pengeluar kereta tempatan yang perlu dilindingi dapat patuh keperluan keselamatan ini.

    6. Bayangkan selepas liberisasi ini, VIOS juga dikehendaki mempunyai 6 airbag dan ESC, adakah harga sekarang VIOS boleh dikekalkan? Sedangkan Proton awal2 lagi dah bersedia.

    7. Bila keluarnya Suprima ni, takde lagi kedengaran komen2 mengatakan Proton ada 2 airbag sahaja, mana ISOFIX la, mana ESC macam Preve eksport ke Australia, mana leather seat. yang kedenganran cuma harganya agak tinggi bagi sebuah Proton.

    • Empire says:

      Aku rase kjaan patut letak syarat minimum sekurang2 nyer 4 airbag dan ABS pada tahun 2015. So, lepas ni Toyota dan Honda takdela mengambil kesempatan dengan meletakkan harga yang tak masuk akal. (2013 Toyota Camry letak dua airbag = RM149k ..wtf)

      Contoh : 2015 Toyota Vios J manual mungkin akan berharga RM85k+. So no more ‘kosong’ Vios that ah beng really proud of. Itu belum lagi yang cakap pakai Vios ni “chick magnet”.

    • imran says:

      satu lagi proton kena target untuk minimum standard ialah euro6 emission..

    • Scooby says:

      Kalau keluar harga murah agaknya, tah apa komplen yang timbul pulak…. maybe “Apa lah, kereta ni murah sgt, bodo la Proton ni xreti meniaga buat rugi company jerr”…

  21. Ztronik says:

    Blog sblh tu xde citer baik lgsung, bosan dh nk visit. AKu pun kaki komen Proton gk tp bosan dgn bashing style baseless.. lbh pd prasaan lain je aku rase (politik)?

  22. mat says:

    dgn suprima s ni, prtn dh sepatutnya tahu mana yg kena improve. tipulah klu kata dah on par dgn real jepun,korea atau conti car dr segi refinement n fit finish kualiti termasuk qc assembly.

    ride n handling, design aku rasa dh ok. tp bleh up lg,lg ok. enjin dh ok,cume refine dr segi fc. skrg ni xteruk fc,sekadar average. kena cube jd class leading,klu xpun xjauh dr class leading. nvh dh ok dgn rega yg ditawarkn. ride n handling,mmg mantap.

    interior,msalah assembly fitment.kena jg kualiti yg tu. material kualiti dh baik,mlh lebih baik dr kete yg sama rega. cume kaler cam nampak murah.

    mcm br ni,kbetulan aku g mall,ada suprima,side by side dgn focus hatch. mmg sng wat comparison dimata aku. suprima lg sporty exterior,tp focus nampak lebih maskulin,gagah.

    interior,design focus nmpak modern,suprima nampak minimalist. material sama lebih krg jek. pintu blakg focus pkai sume hard plastik,sama jek ngan suprima. tp org komplen preve pkai hardplastik kat pintu blakg,tp x komen kat focus plak.

    tp bg aku yg plg beso beza pemilihan warna interior sbbkn focus nampak premium ckit. bhagian ni prtn kena blajo lg. kenapalah tkt pkai warna gelap cam kete lain cam vw group n lain2. pastu,texture cam focus,walupun saga pkai texture same,nampak focus lebih mewah. warna main peranan.

    • Anu says:

      Nak buat macam mana.. Bila sampai bab proton, semua jadi jeremy clarkson.. Cuma bezanya jeremy tu kutuk ada asas ilmu..

  23. mat says:

    selain tu,aku mash nk tgk suprima,door panel kat pwr window switch,blt kulit. lebh nmpak premium berbanding suprima yg guna soft plastik. seyes.

    tp soft plastik suprima,lebh lembut dr focus,aku rasa focus mcm balut jek softplastik atas hard plastik,bkn total soft plastik.

    tp bg aku,focus punya idea tu mgkin lg bijak,mgkinlah cost lg jimat. kaler n texture pada focus,jdkan ia nampak lg mewah. so prtn,do ur homework ok. aper,best of luck gsc. hrp2,ada perubhn yg lebih mantap.

  24. mujahid says:

    nk tanya, refinement yg dibuat kat CVT Suprima boleh ke buat kat Exora?

  25. TAMING SARI says:

    Aku suka perbincangan Ilmiah macam ni. Teruskan Bro.

  26. TheInsider says:

    Interior suprima s nampak kosong dan murah. macam buat sambil lewa sekadar untuk siap.
    Sorry, but the truth is hurt. harap proton akan improve pasal interior ni.

    • syntium5000 says:

      then wat do u expect???flight cockpit??put some jeweleries gold n diamond here n there..wallaaa..look pack n expensive…

    • farghmee says:

      design dashboard tu dh ok, cuma detailing kureng.
      1. gap antara dashbod n inside door panel hampir 1cm.
      2. skru kt speedometer instrument panel (kt dashbd) tu exposed.
      3. gap antara stering ngn dashbod x cover ngn cukup, boleh nmpk wayar2 fius kalu ejas stering paling tinggi n rendah.

      aku ada amik gmbo, tp xsempat upload lg.

      suggestions:
      1. buat ambient lighting
      2. replaceable dashbod panels.

  27. photic says:

    Agak2 lagi 5 tahun, boleh tak dapat kereta proton dengan enjin turbo & petrol direct injection atau hybrid?

    • Izoe says:

      Boleh kot… Kalau ada modal yg management luluskan. Memandangkan enjin baru satu keperluan utk proton sbb dah xde enjin lagi atau pon sumbat enjin drpd automaker lain yg sanggup nak bagi.

    • fridzmax says:

      Ya betul..

      Direct injection perlu diperkenalkan. Block campro ni dah bagus dan proven dalam motorsport. Cuma sistem pencucuhannya kena revamp semula untuk lebih jimat minyak dan powerful.

  28. mat says:

    itulah yg dipanggil kritikan,bkn mengutuk. kritikan membina supaya prtn improve. yg mana bleh bg pujian,kena bg.

    tp klu kutuk,lebih kpd menambah kebencian dan menghasut. kalau suprima s mahupun preve sama harga dgn golf,focus hatch,mazda 3,honda civic n civic euro,i40, altis n corolla hatch,kia ceed,elantra mahupun cerato yg specifikasi sama,enjin na 2.0,turbo yg hampir sama outputnya,mmg dikatakan preve mahupun suprima jauh ketinggalan,hanya ride n handling sama taraf ngan conti.

    tp dgn rega yg sama dgn top end b segmen di seluruh market preve mahupun suprima dipasarkn,mmg dikatakan ok n baik.

    cume klu bleh kuarkan kete se reliable toyota,serefinement dgn golf atau focus, secantik cerato,ceed,i40, tp masih berada diharga sekarang,aku rasa,mmg prtn akan dicemburui mana2 pengeluar dunia.

    tp nk capai mcm tu,bkn perkara mudah. walupun kia,hyundai dikatakan hebat diseluruh dunia,ttp ada kelemahan terutama ride n handling n pwrtrain bbanding conti car. toyota n hondapun masih xbleh beat depa.

    sbb tu top end civic euro dikutuk sbb rega sama ngan golf n focus. dikatakan rega overprice.

    jd aku hrp prtn semakin matang dan improve.

  29. fridzmax says:

    Setelah seketika memandu uji Proton SS, saya katakan harganya padan dengan pakej yang ditawarkan utk SS ini. Pakej yang sama pada model sebaris dengannya seperti Ford Focus, Pug 308 dan Mazda 3 tapi pada harga yang lebih mampu milik. (Sempat juga membelek Salesman Kit yang memaparkan perbandingan antara 4 buah model ini)

    Salesman juga awal2 lagi menafikan perbandingan dengan jenama Toyota Vios dan Honda City. Teknik yang baik untuk meningkatkan persepsi bakal pembeli.

    Overall ok untuk harga RM80k. Cuma perlu refinement lebih2 lagi pada interior dan dashboard. Interior SS ni lebih kurang Mazda3 1.6. Nampak kemurahan.

    Saya buat kesimpulan karakter kereta yang sangat suka:

    Refinement – Peugeot 308
    Exterior Design – Ford Focus Sport
    Handling – Proton SS

    Tapi manakan dapat ketiga-tiganya sekali….huhu

    • prolever says:

      mungkin renault cleo…

      • fridzmax says:

        Bro…kat mudah ada org nk jual Clio RS 197 kaler merah..ntah ada lg ke tak..huhu

        • prolever says:

          mahal sangat. Baik amik satria neo r3. baru 60k lebih baru. Ye la walaupun esp, etc2 curtain airbag x d, tapi kalau malas senang nak jual balik.

        • fridzmax says:

          Neo R3 baru yg harga RM60k++ tu bukan R3 pun bro..Ia cuma pakai aksesori R3 je. Jauh beza dengan R3 sebelum ni..

          Neo R3 Lotus Edition 2010
          145bhp, Ohlins suspension, AP brake
          RM115k

          Neo R3 2011
          145bhp, R3 suspension
          RM80k

          Neo R3 2012
          125hp, standard suspension
          RM61-64k.
          Namanya Neo R3, tapi cuma Neo CPS yg pakai bodykit R3..

  30. bojek says:

    mungkin proton boleh belajar dari perodua, mcm mana dorang mantain quality control kereta mereka.

  31. fridzmax says:

    Telahpun meneliti posting ASEAN NCAP 2nd phase di PT. Agak terkejut juga dgn resultnya.

    Kawan saya di MIROS sebelum ni ada cakap 2nd Phase test ni ada Nissan Grand Livina, Exora..tapi takde pula resultnya..

    Asean NCAP cuma perlukan Frontal Offset Crash untuk menentukan jumlah star. Jadi fahamlah kenapa Almera boleh dapat 4 star dengan single airbag. Daripada score dummy passengernya pun, tiada warna oren atau merah. (Pelik juga kan?)…

    Jumlah score Asean NCAP cuma 16 point, sedangkan ANCAP ialah 37 point. Jadi Asean NCAP ni belum cukup kredibiliti utk disamatarafkan dengan EuroNcap atau ANCAP..

    • prolever says:

      ala bro, tengok cara how to car receive the impact pun kita dah tahu who’s lost. Pelik nye sepatutnya asian ncap + miros perlu tumpu market malaysia. Kalau di Ncap kan alza, aku rase mahu 2 bintang jer kot.

      • fridzmax says:

        Tak bro..dah namanya Asean NCAP, jadi patutnya resultnya utk kegunaan seluruh Asia Tenggara.

        Memang bagus juga ada Asean NCAP ni..takdelah kita dapat product yg sub-standard. Cuma dengan result Asean NCAP ni hanya guna frontal offset crash je. Mana lagi Side Impact dan Pole test?

        Walaubagaimanapun, ia satu permulaan yg baik utk Asean Ncap. Cuma takut ada makhluk2 yang over impressed dengan result Asean Ncap yang separuh masak ni..

  32. fridzmax says:

    Adapun saya membuat perbandingan result Ancap dan Asean Ancap (Asean) bagi model Mitsubishi Mirage.

    Dalam Ancap, Mirage dapat rating 5star overall (Frontal+Side+Pole+ESC+SBR). Score utk frontal 14.07.

    Manakala dalam Asean, Mirage hanya dapat 13.07..

    Mungkin dua kereta berbeza varian. Atau Asean test lebih severe atau lebih kejam? HAhaha..

  33. awak says:

    i saw one with registered number plate ,its a silver ,in coming quite fast ,,nice look, but looking at my rear view mirror eeeem no beauty at the rear.

    i need to hold my breath ,maybe its a facelift, rear facelift with extensive restyle. hopefully.
    at the moment rear is a busy old fashioned design. hope any facelift will be a simple but striking in design.

    so far as i tested the civic FB 2.0 acceleration , compared, i think its not for as the civic advantages for its lighter 1270kg curb weight plus reving up to keep it at the torque demand plus with extra push of the v.tech extra breath,

    all i can say its quite close to this FB 2.0.. although the curb weight is 1370 kg (100kg heavier).
    or maybe at par who knows.

    i thing SUPRIMA S / CIVIC FB 2.0 NEED HEAD TO HEAD COMPARISON BY PROFESSIONAL AUTO JOURNALIST TO PROVE SOME FACT INTERM OF PERFORMANCE.

    NO TARGET TO WIN , A CLOSE RESULT IS FAIR ENOUGH.
    BUT IF IT A WIN THEN IT WILL BE A HUGE BONUS OVER THE COMPETITOR WHO HAS THE LIGHTER BODY AND BIGGER HORSEPOWER.

    HOPE THEY WILL DO IT.

  34. awak says:

    the 2.0 FD (take the fd istead) sprint to 100 is nearly 10sec. which suprima S is also around that figure.
    secondly the handling,,,,??

Tinggalkan komen

Back to Top ↑
  • Jom Like Muslimah Fashion Hub

    muslimah fashion hub - side bar 300 x 250

  • VIDEO : Pandu Uji singkat Proton SUPRIMA S

  • VIDEO : Apa kata Shamsul Yunos mengenai NAP

  • ULASAN PANDU UJI : Peugeot 2008

  • ARTIKEL TERKINI

  • JOM “LIKE” FUNTASTICKO

  • JOM “LIKE” AUTO ANDA

  • JOM “LIKE” NETBYTE

  • JOM “LIKE” MOTORSPY