Berita Automotif suprima s test aussie

Published on September 10th, 2013 | by campromania

21

SPYSHOTS : Proton SUPRIMA S jalani ujian di UK!

suprima s test aussie

Foto spyshots terbaru ini telah dimuatnaik oleh Mohsin Mohamad Syukri ke laman Facebook Prevé Club (PrevéC). Tiada sebarang info diberikan dan difahamkan gambar ini diperolehi melalui carian di Google. Adakah Proton sedang menyiapkan SUPRIMA S untuk memasuki pasaran UK tidak lama lagi? Kita boleh melihat dengan jelas unit yang sedang melakukan ujian ini menggunakan nombor plet kenderaan di UK. :)


About the Author

Naluri pereka berjiwa otomotif, ungkapan yang sesuai untuk menggambarkan Mohd Izarul atau campromania yang merupakan pengasas funtasticko.net (dahulunya dikenali sebagai funtastickodesign.wordpress.com).



21 Responses to SPYSHOTS : Proton SUPRIMA S jalani ujian di UK!

  1. Waja LE 04 says:

    wah..perkembangan terbaik dari Proton..hope dapat sambutan..

  2. nahar ARS says:

    Ni nombor plet UK. Bukan Australia.

  3. ju says:

    ni mmg no UK.

  4. panadoll says:

    ni UK laaaaaaaaaaaa…

  5. taboogen says:

    itulah european spec sebab dia ada fog lamp kat bumper bawah

  6. Scooby says:

    Admin confuse, AU depan tu ingat Aussie punya plet hehe

  7. Empire says:

    Tak kisah UK or AU…..adakah spec yang ditawarkan sama or sedikit upgrade diberikan. Biasanyer upgrade sikit la…tp nak upgrade ape ek ? 8 airbag?

  8. Scooby says:

    6MT sudah pasti kerana permintaan org UK…lain semua sama.

  9. kam says:

    ingat lagi dulu drive kat London pakai plate Newcastle..sesat area London ada police approach sebab plate luar and pandu tak tahu hala tuju..haha..dasyat sbb localised sket plate dia..

  10. taboogen says:

    global car spec semua sama..cuma tuning ecu lain sikit tuk dapatkan euro5 minimun.dan penggunaan myk yg lain sikit tuk climate yang sejuk.. kalau tak nanti radiator jadi bongkah ais keras…

    • ruffstuff says:

      Ingat lagi salah satu sebab Preve sluggish masa start sebab nak dapat emission euro 5. So, ada kemungkinan Suprima S versi UK (CVT) berat macam Preve. Kalau 6MT mungkin lain cerita.

  11. Fredo says:

    ermm….gambatte Proton!

  12. taboogen says:

    tu yg testing tu… ada byk cara nak kurangkan emision.. kalau tak ecu.. leh letak catalic converter yg baik punyer…

  13. prolever says:

    Sekurang2nyer proton nak masuk balik AU UK. exora will get higher 4 star sebab tak ada curtain airbag sahaja. ESP lain2 ada. AU proton masuk 3 produk selang beberapa bulan. UK tak tahu la pulok.

  14. fridzmax says:

    Saya cuma tahu ia plate Euro je. Sbb ada strip biru kat kiri…Ada juga orang Malaysia yg pakai strip biru kat plate kereta diorang. Dan satu kelompok lagi diorang tampal sticker parking kat cermin belakang.

    Apa-apa jelah..

  15. DVLA says:

    Date of Liability 01 11 2013
    Date of First Registration 10 05 2013
    Year of Manufacture 2013
    Cylinder Capacity (cc) 1560cc
    CO2 Emissions 0g/Km
    Fuel Type PETROL
    Export Marker N
    Vehicle Status Licence Not Due
    Vehicle Colour WHITE
    Vehicle Type Approval Not Available

  16. taboogen says:

    lain market lain namanya..

Tinggalkan komen

Back to Top ↑
  • Jom Like Muslimah Fashion Hub

    muslimah fashion hub - side bar 300 x 250

  • VIDEO : Pandu Uji singkat Proton SUPRIMA S

  • VIDEO : Apa kata Shamsul Yunos mengenai NAP

  • ULASAN PANDU UJI : Peugeot 2008

  • ARTIKEL TERKINI

  • JOM “LIKE” FUNTASTICKO

  • JOM “LIKE” AUTO ANDA

  • JOM “LIKE” NETBYTE

  • JOM “LIKE” MOTORSPY